FOS Για Τα Texan II

aviationlive | 8/03/2014 09:27:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Μεταξύ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ενεργοποίηση των οποίων εγκρίθηκε πρόσφατα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ήταν και η εν συνεχεία υποστήριξη (Follow-On-Support / FOS) των αεροσκαφών T-6A Texan II και του προσομοιωτή πτήσεων αυτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος - για την ακρίβεια υποπρόγραμμα - προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί ανά πάσα στιγμή σε πλήρη πτητική / επιχειρησιακή κατάσταση 24 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6A Texan II και τον προσομοιωτή πτήσης σε διαθεσιμότητα χρήσης που ανέρχεται στο ποσοστό του 85%.
DSC01318


Η πρόβλεψη της FOS για διατήρηση σε πλήρη πτητική κατάσταση 24 αεροσκαφών είναι πρωτίστως λογιστική. Με άλλα λόγια δεν προβλέπεται ούτε εμμέσως επιδιώκεται παροπλισμός ή εγκατάλειψη στην τύχη των υπολοίπων αεροσκαφών από το σύνολο του στόλου. Με βάση το σύστημα FOS που μελέτησε και υιοθέτησε η ΠΑ, ενώ ικανοποιούνται και διασφαλίζονται πλήρως οι καθημερινές απαιτήσεις εκπαίδευσης με τα 24 αεροσκάφη (το 53% των διαθέσιμων), ταυτόχρονα βελτιστοποιείται η διαχείριση του συνολικού στόλου των εκπαιδευτικών (πλήρως ισόρροπη πτητική εκμετάλλευση και κατά συνέπεια κατανάλωση του ορίου επιχειρησιακής ζωής των αεροσκαφών, βέλτιστη κατανομή των επιθεωρήσεων, δυνατότητα ομαλής /σταδιακής υλοποίησης προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών χωρίς να επηρεαστεί το καθημερινό πτητικό έργο) ενώ το κόστος συντήρησης και υποστήριξης θα μειωθεί.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που είτε απαιτηθεί η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευόμενων της ΠΑ ή αν άλλες αεροπορικές δυνάμεις επιλέξουν την πραγματοποίηση του αρχικού και βασικού σταδίου πτητικής εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ, το σύστημα FOS που υιοθετήθηκε επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση με μία απλή αύξηση του αριθμού των ανά πάσα στιγμή διαθέσιμων επιχειρησιακά αεροσκαφών.

Defencepoint

Category: , ,

0 σχόλια