To SUFA Που ''Κατέρριψε'' Η Χαμάς

aviationlive | 7/31/2014 10:29:00 π.μ. | 0 σχόλια

Σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος (hurriyet, gazetvatan, posta) αναπαράγει τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Χαμάς το F-16I χτυπήθηκε από MANPAD αλλά τελικά κατάφερε να προσγειωθεί στο Ισραήλ... τις φωτογραφίες έδωσε στη Χαμάς έναντι αμοιβής τεχνικός της ΗΗΑ (Heyl Ha'Avir). Στη πραγματικότητα όμως ...


20 Ιουλίου 2006 α/β Ramon, η 119 Tayeset "Hatalef" έχασε ένα F-16I Sufa όταν κατά την διάρκεια της απογείωσης "έσκασε" ένα ελαστικό. Το αεροσκάφος που έφερε ανηρτημένο οπλισμό θα έπληττε στόχους στο Λίβανο, το πλήρωμα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες έκανε επιτυχή χρήση των εκτινασόμενων καθίσματων και διασώθηκε.

Η επιτροπή διερεύνησης για τα αίτια του περιστατικού "έδειξε" τα ελαστικά τα οποία προέρχονταν από αεροσκάφος Barak και ήταν μη συμβατά με τα Sufa.

Το "Sufa" καταστράφηκε απο πυρκαγιά που ξέσπασε και κρίθηκε Πέραν Οικονομικής Επισκευής αν και μερικά χρόνια αργότερα το πιλοτήριο του χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του προσωπικού εδάφους στη διαδικασίες διάσωσης χειριστών.




Category: , ,

0 σχόλια