Κατάρριψη Boeing Των Μαλαισιανών Αερογραμμών ;

aviationlive | 7/17/2014 08:04:00 μ.μ. | 4 σχόλια



Boeing 777 της Malaisia Airlines, που εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ προς την Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, νεκροί είναι οι 300 επιβαίνοντες.


Την είδηση μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο Interfax και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Αντόν Γκερασένκο. Ο Γκερασένκο διευκρίνησε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Ντόνετσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών και κατηγόρησε τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Boeing με πύραυλο εδάφους-αέρος. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» απέκλεισαν οποιαδήποτε εμπλοκή των αυτονομιστών στο τραγικό συμβάν, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν διαθέτουν τέτοιου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό.


Category: , ,

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Eνας παραγοντας που δεν εξεταστηκε μεχρι στιγμης,ειναι οτι ο εκτοξευτης του συστηματος διαθετει και τηλεοπτικη καμερα,για επιχειρησεις σε περιβαλλον ECM.Eτσι το βλημα ειναι πιθανον να μπορει να βληθει με σιγη radar και ο χρηστης να χρειαζεται απλα να κρατα το σταυρονημα πανω στο στοχο,το ζητημα ειναι τι μεγενθυση εχει αυτη η καμερα,και αν απο την εικονα που εδινε(αν η βολη εγινε με αυτον τον τροπο) μπορουσε να αναγνωριστει με ασφαλεια το ειδος του στοχου;

    Gelloios TSIMUHAS

  2. Manolis says:

    To υψος των 33.000 ποδων ειναι οριακο ουτως ή αλλως για το Μπουκ, ωστε να το ριξει μονο με καμερα. Εξαλλου 3 ατομα (ο ενας οδηγος!) χειριζονται το TELLAR πληρως και αυτονομα , ετσι δεν ειναι ?

  3. Ανώνυμος says:

    Μανωλη αλλου ειναι το ζητημα,το γιατι η Δυση δεν μπορει να δεχτει την παραπλευρη απωλεια.Ας βγουν οι Ρωσοφωνοι και να πουν συγνωμη καναμε λαθος,το περασαμε για στρατιωτικο,για κυβερνητικο κλπ.Τοσες παραπλευρες εχει δεχτει η Δυση και το εκανε τουμπεκι(Κοσοβο,Ιρακ,Ιρανικο αιρμπας,ΛΙβυη,Κινεζικη πρεσβεια κλπ)τιμωρηθηκε κανενας,(εκτος και αν θεωρουμε τιμωρια την αποστρατευση του Αμερικανου πλοιαρχου)οχι,αρα γιατι τοση υποκρισια.

  4. Ανώνυμος says:

    Για αυτο λεω οτι δεν ξερω ποσο ισχυτη ειναι η καμερα,το απλο SA-11 εχει κινηματικο οριο τα 14000 μετρα,τα δε νεωτερα πολυ παραπανω,δηλαδη ο πυραυλος το πιανει το αεροπλανο,καθοτι πολτιτικο,εχει περιορισμενες δυνατοτητες ελιγμου.

    Geloios TSIMUHAS