Αντίο Mirage F1

aviationlive | 6/15/2014 11:26:00 π.μ. | 4 σχόλια

Mirage F1 ... farewell ...
(C) Phillipe Amiel
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου, με μια τελετή που έλαβε χώρα στην 118 Βase Αerienne, η Armee De L'Air και οι περίπου 250 "φίλοι" που παραβρέθηκαν στο Mont de Marsan, αποχαιρέτησαν τα Mirage F1. Ο τύπος μετά από 40 χρόνια αδιάκοπης υπηρεσίας, αποσύρθηκε και η τελευταία μοίρα στην Ευρώπη που επιχειρούσε με τα F1 η 2/33 ΕR, διαλύθηκε.

Dassault Mirage F1CR Armée de l'Air 118-CY cn 660
To βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ. (C) Guillaume Besnard

Ο "λαός" θα έχει την ευκαιρία να δεί για τελευταία φορά τα F1 στον αέρα στις 14 Ιουλίου, στους επίσημους εορτασμούς της "Ημέρας της Βαστίλης". Τα πέντε Mirage F1 που θα συμμετάσχουν στην αεροπορική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, τιμητικά θα βρεθούν πίσω από το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France.


Το οριστικό τέλος του τύπου αργεί... τα F1 θα συνεχίσουν να πετούν στους ουρανούς του Ιράν, του Μαρόκου της Λιβύης και της Γκαμπόν.

Category: ,

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ενα πολθ καλο site ειναι αυτο για τις ενοπλες δυναμεις του Ιρακ,οπου υπαρχουν αρκετες φωτο απο τα F-1 που υπηρετησαν με τις ενοπλες δυναμεις του Ιρακ,οπου βλεπουμε ολη την γκαμα του εξοπλισμου,πυραυλοι,ατρακτιδια αναγνωρισης,Ρωσικοι πυραυλοι,(απλα θυμομαστε οτι το site εχει Αραβικη γραφη,οποτε τα νουμερα για τις σελιδες των μενου ειναι στα αριστερα)

    http://iraqimilitary.org/forums/viewtopic.php?f=7&t=68

    το αλλο κορυφαιο site για τα F-1,το Γαλλικο http://www.2-33-savoie.fr/forum/

    δυστυχως εκλεισε,οποτε οσοι ειχαν την τυχη να μπουν μεσα οσο ηταν ανοικτο θα εχουν κατεβασει τις δεκαδες φωτο για ολες τις εκδοσεις του F-1.
    Mια απο αυτες (την ειχα βαλει παλια στην ΠΤΗΣΗ)προαφανως καποιος επαιξε στοιχημα και εχασε.

    http://i1172.photobucket.com/albums/r572/AHZ6647/file0024_zpsdb130a1e.jpg

  2. Manolis says:

    Αντε ενα κεφατο ενδιαμεσο: To ανω στοιχημα μπορουσε να περιελαβει και ...πυροδοτηση του εκτινασσομενου καθισματος?

  3. Ανώνυμος says:

    Φαινεται καθαρα η κορδελα απο τον πειρο ασφαλειας που ειναι τοποθετημενος στο καθισμα.Μια φορα τα ευαισθητα οπισθια χαιδευουν τιε λαβες,η οπως λεει ο σοφος λαος ΄τα θελει ο κ....λος του"

  4. Manolis says:

    Η σωστη (τεχνικα) απαντηση ειναι σαφως ΝΑΙ. Το Μartin Baker 10Q που φορουσαν τα γαλλικα, ηταν zero-zero.