Συμμετοχή Της 343M ''Αστέρι'' Στην Άσκηση JΑWΤΕΧ

aviationlive | 5/02/2014 03:04:00 μ.μ. | 15 σχόλια

Με τέσσερα F-16 Block 52+ και σαράντα έξι άτομα προσωπικό (14 Ιπτάμενοι, 31 Τεχνικοί και 1 Αξιωματικός Πληροφοριών) της 343 Μ ''Αστέρι'' θα συμμετάσχει η ΠΑ στη διακλαδική άσκηση JΑWΤΕΧ που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Στην άσκηση που αποτελεί εξέλιξη της "Elite" θα συμμετάσχουν περί τα 95 εναέρια μέσα από 12 αεροπορικές δυνάμεις ενώ θα υπάρξει εμπλοκή  4300 στρατιωτών.


Για άλλη μια φορά, γέλιο προκαλούν τα όσα αναφέρει το "τμήμα κατασκευής ψευδών ειδήσεων" περί άσκηση-απάντησης στην Ουκρανική κρίση...κράτη*, δημοσιογράφοι,καθώς και οι spotter που θα την καλύψουν φωτογραφικά, είχαν ενημερωθεί για την ημερομηνία διεξαγωγής από τις αρχές του 2013 (οι συμμετοχές έγιναν γνωστές αργότερα) ενώ σχετική αναφορά είχε κάνει και το επίσημο περιοδικό της Luftwaffe τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

* Ιανουάριος 2013, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σλοβενίας ενημερώνουν τους πολίτες άμεσα - χωρίς να χρησιμοποιούν τα MME - σε ποιές ασκήσεις θα συμμετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας το 2013 και σε ποιές ασκήσεις θα δοθεί προτεραιότητα το 2014.








Category: , ,

15 σχόλια

  1. kostis says:

    Ρε παιδια ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...γιατι θα τρελαθω! Αυτη οι ανθρωποι εκει στο πραβδα τι γουσταρουν απο την ρωσια ρε παιδια? Τι ελληνες ειναι οσοι εχουν εικονισμα τον φασιστα δικτατορα του διεφθαρμενου ανατολικου αυτου κρατους,που παντα προωθουσε τον πανσλαβισμο?

  2. Ανώνυμος says:

    Ετσι ειναι, ειχαν σχεδιασει την ασκηση αμεσως μετα τον τελικο ορισμο των ημερομηνιων σχετικα με την Ουκρανια... Απιστοι Θωμαδες! Δεν μπορειτε να δεχτείτε οτι καποιοι μπορουν να κανουν προγραμματισμο (1 1/2 χρονο πισω) και να τους βγει.... αμαν αυτη η ζηλεια.
    Πλακα κανω
    Απο τμημα ειδησεων του σπιτιου μου
    Χ.

  3. Ανώνυμος says:

    Το οτι θα πανε Ελληνικα F-16 το ξερουμε επισης εδω και καιρο, το θεμα ειναι ποιας μοιρας και με τι ρολο; Θα το μαθουμε μονο οταν απογειωθουν ή ακομη χειροτερα οταν προσγειωθουν στη Γερμανια απο spotters εκει;

  4. Ανώνυμε την γνωρίζεις την απάντηση...

  5. Manolis says:

    Ρε παιδια...ποιος ειναι το πραβδανετ που θα αφησει την πραγματικοτητα να χαλασει μια καλη ειδηση...

  6. Ανώνυμος says:

    Αγαπητε aviationlive, ειλικρινα δε τη γνωριζω. Ποια ειναι αυτη; Οι μονες πληροφοριες που μπορεσα να βρω ειναι απο τον γνωστο ιστοτοπο, πανω στις οποιες δε σκοπευω να βασιστω, ποσω δε μαλλον οταν δεν επιβεβαιωνονται απο το δικο σας site.

  7. Εφόσον η ΠΑ δεν ανακοίνωσε την συμμετοχή της, θα γνωρίζουμε (s.n και μοίρα) όταν τα αεροσκάφη προσγειωθούν στην α/β Schleswig-Jagel.

  8. Ανώνυμος says:

    1ον το τμήμα ειδήσεων δεν είναι πλέον σε ελληνικά χέρια(?)
    2ον το τμήμα ειδήσεων το κάνει για να πάρει "Κλικς" (βάζοντας σάλτες, κτλ)
    3ον το τμήμα ειδήσεων έχει ΠΑΡΑ πολλά C(l)opy-Paste χωρίς πηγή (σε μεροικές περιπτώσεις βάζουν τα τελεφταία χρόνια)
    5ον Είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ: http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2014/02/o.html (ένα παράδειγμα από τα άπειρα) - Το F-35 πλέον εντοπίζεται......!!!! το ξέρουν ήδη!-
    4ον σύμφωνα με το Alexa: "Rank in Greece, 37" δηλαδή πολύ καλά... Α ρε Ελλαδάραα

    ~SuperViper

  9. Όμηρος says:

    Μιλάς για ελληνικά όταν δε ξέρεις να γράφεις ? μεροικές, τελεφταία.....

    Μην κρίνεις για να μην κριθείς.

  10. Manolis says:

    Εχω διαφωνησει κατα καιρους με τον SuperViper, αλλα εδω δεν γραφει κατι που δεν συμβαινει. Ενταξει, καλο ειναι να μη γραφουμε γκρικλις , καλη και η ορθογραφια αλλα δεν ειναι το πρωτο ζητουμενο. Καποιοι γραφουν απο κινητα , οπου οθονη και πληκτρολογιο ειναι μικρα.


  11. http://www.haf.gr/el/news.asp?id=8805

    Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική Άσκηση "Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014" (JAWTEX 2014), η οποία διοργανώνεται από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία, από την Πέμπτη 8 έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ και σαράντα έξι (46) άτομα προσωπικό (14 Ιπτάμενοι, 31 Τεχνικοί και 1 Αξιωματικός Πληροφοριών) της 343 Μοίρας.

    Η άσκηση προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Ο.Δ. Γερμανίας και στη Βόρεια Θάλασσα, με συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από δεκαέξι (16) συμμαχικές χώρες.

    Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σε ενοποιημένο εναέριο και χερσαίο χώρο (Joint airspace/battlefield environment).

  12. Manolis says:

    !!! Tρεχω να δω αν γκρεμιστηκε ο φουρνος της γειτονιας.

  13. Vasilis 07 says:

    Η αναπόκριση από Γερμανία θέλει να συμμετέχουν 3 F-16C Block 52+ 504, 509, 512, και 1 F-16D Block 52+ το 618. Αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 5 F-16 της 343 Μ.Μένει να επιβεββαιωθούν.

    ΥΓ: Ας μπεί ως καινούργια είδηση γιατί έχει πάει πίσω το θέμα.

  14. Σωστά τα SN, στο Aviano είδαν 4 Block 52+ . Θα βάλω φωτογραφίες το βράδυ (περιμένω το οκ από τον φωτογράφο)