Οριστική Διευθέτηση Της Εκκρεμότητας Των 4 C-27J Spartan

aviationlive | 5/15/2014 09:00:00 π.μ. | 4 σχόλια

Σύμφωνα με άρθρο του Παναγιώτη Γαλιάτσου για την εφημερίδα Καθημερινή, διευθετήθηκε οριστικά η εκκρεμότητα με τα τέσσερα C-27J Spartan που η ΠΑ δεν είχε παραλάβει. Η Alenia είχε καθυστερήσει σημαντικά την παράδοση των αεροσκαφών και αργότερα, το Φεβρουάριο του 2012, επί της Κυβέρνησης Παπαδήμου οι παραδόσεις πάγωσαν με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Μετά από διαπραγματεύσεις αποφασίσθηκε τα αεροσκάφη να μην παραληφθούν, το υπολοιπόμενο ποσό να μην πληρωθεί και η Alenia να καταβάλει αποζημίωση στο Ελληνικό Δημόσιο για την παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων της (καθυστέρηση παραδόσεων). Το ύψος της αποζημίωσής, μέρος της οποίας θα καταβληθεί  υπό την μορφή ανταλλακτικών, θα αγγίξει τα 40 εκατ. €.

DSC01546

Τα 4 C-27 που το υπουργείο άμυνας διαπραγματευόταν μέχρι σήμερα, είχαν πωληθεί στην FAM (Fuerza Aerea Mexicana) τον Ιούλιο του 2011 προς 200 εκατ.$... όταν το 2003 η αγορά των 12 αεροσκαφών είχε στοιχίσει στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 270 εκατ.$

Category: , ,

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    "Μετά από διαπραγματεύσεις αποφασίσθηκε τα αεροσκάφη να παραληφθούν" θα τα παρουν απο τους μεξικανους και θα τα δωσουν σε εμας?

  2. Εγραψα την ανάρτηση 2η φορα,καταλάθος έφαγα το "μην".Δυστηχως δε θα παραλάβουμε αλλα αεροσκάφη.

  3. Ανώνυμος says:

    Μπρε αντέρφι Αβιεσιονελίβε το Σπάρτα αερόπλανο πολύ καλά παρκαρισμένο, εντώ στο Ελεφσίνα αεροντρόνιω.Αν Αβιεσιονελίβε φέρει άλλο τέσσερους Σπάρτα αερόπλανο γκεμίσει πάρκιν και ντεν έχει χώρο για ντάτσουν αρκιγού.Μπορεί αρκιγό στείλει κε άλλο Σπάρτα στο Μέχικο αντιάσει το πάρκι?Υπόψη ο ..20 μπορεί να πετάξει καλοκαίρι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Όσο για το πάρκι, γκεμάτο ακόμα.Τρομάρα μας. ωμπσαίρβαιρ ή αλλιώς Observer.

  4. Observer σου παραθέτω ένα σχόλιο που διάβασα για την μη παραλαβή των 4 Spartan :

    Οι λεξεις "Κρίμα" και "Επιτέλους" σπάνια περιγράφουν ταυτόχρονα μια κατάσταση...