Ολοκλήρωση Της Άσκησης ''Ηνίοχος 2014''

aviationlive | 4/11/2014 09:21:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Ολοκληρώθηκε η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2014» η οποία διεξήχθη από 26 Μαρτίου έως 11 Απριλίου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η παροχή ρεαλιστικής εκπαίδευσης, η μέτρηση αποτελεσμάτων και η εξαγωγή συμπερασμάτων, μέσω της εκτέλεσης μεγάλου αριθμού σύνθετων αεροπορικών αποστολών όλων των ειδών. Στην άσκηση πραγματοποιήθηκαν 797 έξοδοι αεροσκαφών (435 ημέρα και 362 νύχτα). Συμμετείχαν 185 χειριστές και 340 τεχνικοί.



Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε το ΚΕΑΤ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου παρακολούθησε την απενημέρωση της διακλαδικής άσκησης "Ηνίοχος 2014", η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ο κ. Αρχηγός, μετά το πέρας της απενημέρωσης, απηύθυνε στους συμμετέχοντες στην άσκηση, το ακόλουθο μήνυμα:

"Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της άσκησης "Ηνίοχος 2014", η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν καθώς και την αφοσίωσή τους. 
Ήταν μία επίπονη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, κατά την οποία δοκιμάστηκαν τόσο οι αντοχές όλων σας, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Είμαι βέβαιος ότι τα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους και κυρίως ότι, με τη συμμετοχή σας στην άσκηση "Ηνίοχος 2014" πήρατε αυτό που σας αξίζει και αυτό που επιθυμείτε, ως φρουροί της Πατρίδας μας, δηλαδή τη ρεαλιστική Τακτική εκπαίδευση σύμφωνα με την αρχή "εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις".
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην εκτέλεση ρεαλιστικών και ολοκληρωμένων σεναρίων σε διακλαδικό περιβάλλον αεροπορικών επιχειρήσεων.
Μπράβο σε όλους σας.
Σας εύχομαι καλό Πάσχα και με υγεία και δύναμη να συνεχίσετε την εκπλήρωση της εθνικής μας αποστολής".

Πηγή 

Category:

0 σχόλια