(C) Ria.Ru
  
Δείτε ζωντανά την αεροπορική επίδειξη, MAKS  2013 από τον παρακάτω σύνδεσμο.



Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013  ο Σ.Φ.Π.Α. "ΙΚΑΡΟΣ" επισκέφτηκε την 361 ΜΕΑ στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος με σκοπό την παρακολούθηση της πρωινής δραστηριότητας της Μοίρας. Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.



Yπεροχες εικονες απο το κοκπιτ ενος Ρ-3Β (και μουσική) απο αποστολη της ΝΑΣΑ στην Αρκτικη. Το αεροπλάνο επιχειρεί απο την  Αεροπορική Βάση Thule ( ή Pituffik Airport) στη Γροιλανδία , το βορειότερο αεροδρόμιο της USAF, 1,207 km απο τον (γεωγραϕικό) Βόρειο Πόλο. Τα σχολια περιττεύουν μπροστα στο μεγαλείο της πτήσης άνωθεν των πάγων.




του Manoli




Κλίκ εδώ για να ανοίξει το νέο σας wallpaper!



Στην προμήθεια συστημάτων αυτοπροστασίας για τα διθέσια F-16 Block 40 & 50 προχώρησε η Τουρκική Αεροπορία. Συγκεκριμένα η ΤΗΚ αναμένεται να παραλαβει από την ΙΤΤ Exelis  19 ατρακτίδια ALQ-211(V)9, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τα 10 F-16D Block 50 και 14 F-16D Block 40.
Το ατρακτίδιο ALQ-211(V)9 είναι η εξωτερικά μεταφερόμενη έκδοση του συστήματος αυτοπροστασίας AIDEWS  η οποία αναπτύχθηκε για τα αεροσκάφη που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εσωτερικό χώρο.


Πηγή
Βολές πραγματοποίησαν μονάδες της Σέρβικης αεράμυνας και της Βουλγαρικής αεροπορίας στο πεδίο βολής Shabla που βρίσκεται στις ακτές της Μάυρης Θάλασσας. Συγκεκριμένα βλήθηκαν κ/β από SA-2 Guideline, SA-3 Goa, SA-6 Gainful και OSA, το ναυτικό συμμετείχε με  Φ/Γ  που πυροδότησε Sea Sparrow, τέλος Mig-29 που απογειώθηκαν από την α/β Graf Ignatievo πραγματοποίησαν βολές πυραύλών υπέρυθρης καθοδήγησης AA-8 "Aphid" και ημι-ενεργούς καθοδήγησης ΑΑ-10 "Alamo".

(C) Pan.Bg 
(C) Pan.Bg 
(C) Pan.Bg
(C) Pan.Bg 
(C) Vojska Srbije
(C) Vojska Srbije
(C) Vojska Srbije




Πηγή
Η Επίδειξη Του Apache της Αεροπορίας Στρατού @ Kavala Air Sea Show 2013



Boeing Advanced Super Hornet demonstrates significant stealth, range improvements
(C) Boeing


Στο πλαίσιο του προγράμματος Adnvanced Super Hornet, η Boeing με χαμηλού κόστους / χαμηλού ρίσκου λύσεις επιχειρεί να διατηρήσει το "αξιόμαχο" του F-18 και για την επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα για το αεροσκάφος αναπτύχθηκαν σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, ατρακτίδιο εσωτερικής μεταφοράς οπλισμού, IRST (Internal Infrared Search & Track) ενώ στον κινητήρα F414 πραγματοποιούνται σειρά παρεμβάσεων που βελτιώνουν την συνολική απόδοση του.



  Πηγή

Δείτε ζωντανά την αεροπορική επίδειξη MAKS 2013 από τον παρακάτω σύνδεσμο.
Οι αλλαγές στην ADLA και την Aeronavale μετά την δημοσιοποίηση από το Γαλλικό υπουργείο άμυνας, του πενταετή αμυντικού σχεδιασμού. Του Henri-Pierre Grolleau για το Air International 09-13


@
25 χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία στην α/β Ramstein. To 1988, 69 άτομα έχασαν τι ζωή τους και περισσότερα από 500 τραυματίστηκαν όταν 3 αεροσκάφη του ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori συγκρούστηκαν στον αέρα. Περισσότερα στο άρθρο του Wired.


O "Hesja", ένας από τους πλέον ιδιαίτερους αεροπορικούς φωτογράφους της Ευρώπης, φωτογράφισε το Πολωνικό ακροβατικό σμήνος "Orlik".  Τους Πολωνούς, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην Athens Flying Week.













Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.
Tο σημερινό μας Quiz έχει να κάνει με τα 100 χρόνια του κατασκευαστή. Αν γνωρίζεις το συγκεκριμένο αεροπλάνο απάντησε μέχρι την Κυριακή βράδυ στο Blog....
Tο - υπο ανάπτυξη - Hürkuş της TAI, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση μόλις πριν από λίγο... το αεροσκάφος απογειώθηκε από τις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ στην Άγκυρα στις 7:33 και πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση διάρκειας 33 λεπτών.



Το προσωπικό της TAI υποδέχεται τον δοκιμαστή χειριστή Murat Özpala... (C) TAI

Το Hürkuş θα αντικαταστησει τα παρωχημένα Τ-37 της ΤΗΚ στο ρόλο της βασικής εκπαίδευσης, παράλληλα σχεδιάζεται η ανάπτυξη, μιας "πολιτικής" έκδοσης του και μια έκδοση ελαφράς υποστήριξης (LAS/Light Air Support).
Eκπαιδευτικό Τ-50 Golden Eagle της RoKAF συνετρίβη σήμερα 330 χλμ νότια της Σεούλ. Δυστυχώς και οι δύο πιλότοι δεν επιζησαν της συντριβής. 



Σύμφωνα με το Jane's η διεύθυνση εξοπλισμών της Πορτογαλίας DGAIED, έχει πραγματοποιήσει κινήσεις για την προμήθεια 3 επιπλέον F-16, από τα Αμερικανικά αποθέματα. Τα αεροσκάφη θα υποβληθούν σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (MLU) από την Indústria Aeronáutica de Portugal - OGMA σε συνεργασία με την PAF και την Embraer. Τα αεροσκάφη θα μεταπωληθούν στη Ρουμανία στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την προμήθεια 12 F-16...




Πηγή


                             (c) Saab

Η επιτροπή ασφαλείας του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετίας με 14-9 ψήφισε υπέρ για την προμήθεια των Σουηδικών Grippen E. Αναμένεται και η επικύρωση της συμφωνίας από το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ελβετίας στις 11 Σεπτεμβρίου.


Παρουσία του πρωθυπουργού Νμίτρι Μεντβέντεφ, στο Ζουκόφσκι κοντά στη Μόσχα, η έκθεση αεροδιαστημικής MAKS 2013 άνοιξε τις πύλες της. 






Τι θα συμβεί αν πατήσεις το "σωστό" κουμπί τη λάθος στιγμή; Δείτε το βίντεο:



Tο touch n' go και η άφεση των flares που δεν ήταν μέρος του πρόγραμματος, σύμφωνα με την Ολλανδική ομάδα επιδείξεων οφείλονται σε "λάθος"... Ο demo pilot στη σελίδα της ομάδας έγραψε  : Next time I'll stick to 1000ft for the flares;) Grtz Stitch!


Περισσότερα για την ασφάλεια πτήσεων και τις ομάδες επιδείξεων μπορείτε να διαβάσετε στο Defenceline.gr
@ HAF.gr
Σε λίγες ημέρες η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης θα γιορτάσει 60 χρόνια από τη συγκρότηση της (αρχικά σαν σμήνος), για το σκοπό αυτό την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματισθεί εορταστικές εκδηλώσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης με τη συμμετοχή αεροσκαφών Μοιρών Τακτικής Αναγνώρισης απο την Ευρώπη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΝΑΤΟική άσκηση Brilliant Arrow 2013 στη Νορβηγία, περίπου 50 αεροσκάφη από 9 χώρες - Ελλάδα/341 M "Βέλος", Τουρκία/152 Filo "Akinci", Γερμανία, Γαλλία/ 1/3 Navarre 00.036 "Berry", Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία/31 BLoT, Πορτογαλία και Βρετανία - έχουν μετασταθμεύσει στην MAS Ørland υποστηριζόμενα από δύναμη 700 ατόμων στο έδαφος. Σκοπός της άσκησης είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων που απαρτίζουν την NRF (NATO Response Force).

Tην κάσκα του χειριστή της 341 Μ, κοσμεί o "Ήλιος της Βεργίνας". Ευχαριστούμε τον (C) Raf Verheyen για την φωτογραφία.

Στην άσκηση συμμετέχουν 4 F-16 Block 50 της 341 Μοίρας "Βέλος", τα 3 C και 1 D (056, 062, 066 και 084) φωτογράφησαν - τυχεροί - Βέλγοι spotter στην α/β Kleine Brogel  όπου πραγματοποίησαν ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό.


Οι πρώτες φωτογραφίες από την άσκηση.




(C) US Army

Aνακοίνωθηκε η πώληση 36 επιθετικών ε/π ΑΗ-64Ε Guardian στην Νότια Κορέα, το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 905 εκατ. $ και θα περιλαμβάνει εκπαίδευτικό υλικό και λογιστική υποστήριξη.



Τα βίντεο της εκπληκτικής επίδειξης σε HD!!!








Οι τεχνικοί της 335 ΜΔΒ προετοιμάζουν το Τίγρη στο έδαφος, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του...Ένα από τα ομορφότερα επετειακά της ΠΑ.


Κυριακή 25.08.13 : Λίγο από τον τηλεοπτικό χρόνο του Πολωνού Α/ΓΕΑ Lech Majewski έκλεψε η ομάδα επιδείξεων ''ΖΕΥΣ'' τη στιγμή που εκείνος μιλούσε ζωντανά στo κρατικό κανάλι TVP 1, η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί....